Workshops

Workshop ‘Inclusief bouwen en wonen’

Tijdens deze infosessie worden verschillende ontworpen woningen van Full Scale Architecten getoond. Één van deze woningen is de stadswoning van Dorien, persoon met een spierziekte en zaakvoerder van FixAbility. Samen met Full Scale Architecten ontwikkelde zij als ervaringsdeskundige enkele technieken om volledig op maat te gaan ontwerpen. Niet elke plek is ontworpen conform de toegankelijkheidsnormen, maar is volledig afgestemd op het gebruiksgemak van de bewoner en de beleving van de ruimte. Dit is een infosessie van 1 tot 2 uur. De sessie omvat een inspiratiefilm van 15 minuten, een Powerpoint met bijkomende inlichtingen over inclusief ontwerpen en mogelijke subsidies daarvoor en tot slot een mogelijkheid tot het stellen van individuele vragen. Deze sessie is aanbevolen voor personen met een beperking, ouderen, middenveldsorganisaties of revalidatiecentra. Kan ook in digitale vorm gegeven worden.
In samenwerking met: Logo van Full Scale Architecten

Workshop ‘De inclusieve werkvoer. Werken met een arbeidsbeperking.’

In deze inspiratiesessie geeft Dorien 10 tips vanuit de eigen ervaring om de werkvloer zo inclusief mogelijk te maken. Er wordt zowel aandacht geschonken aan het perspectief van de werkgever als het perspectief van de werknemer. Onderwerpen die aan bod komen zijn: waar kan ik werknemers met een arbeidsbeperking vinden, aanbevelingen voor het sollicitatie- en aanwervingsproces, hoe je best kan communiceren op de werkvloer, en mogelijkheden voor een langdurige loopbaan. Daarnaast kan Dorien ook haar kennis delen in verband met mogelijke premies voor redelijke aanpassingen en de impact van werk op verschillende soorten tegemoetkomingen. Na de workshop ontvangt u bovendien een samenvatting van de sessie en de gids ‘werken met een arbeidshandicap. Gids voor werkgevers.’ geschreven door Dorien. Dit is een inspiratiesessie van 15 minuten tot 1u (afhankelijk van setting) en de sessie kan aangevuld worden met een bedrijfsbezoek. Kan ook in digitale vorm gegeven worden.

Workshop D’oede doze

In samenwerking met mentor vzw biedt Fixability een inleefworkshop aan rond oud worden. D’oede doze bestaat uit een handige toolbox met tal van instrumenten die de deelnemers kunnen uittesten. De focus van de inleefsessie is om zich echt in te leven in de situatie van de zorgvrager of stil te staan bij de huidige verleende zorg. Het is een doesessie, onderbouwd en begeleid vanuit de toolbox, de website en een ervaringsdeskundige trainer. De problemen waar D’oede doze zich specifiek op richt zijn slechtziendheid, slechthorendheid, artrose, slechte doorbloeding, fijne motoriek, valangst, slikproblemen, rugklachten, verminderd gevoel en verminderde conditie en dementie. Deze inleefsessie wordt gegeven aan zorgorganisaties en scholen die toekomstige zorgverleners opleiden. De inleefsessie duurt 3u.
In samenwerking met: Logo van Mentor vzw

Workshop 'fysieke beperking'

FixAbility biedt een inleefworkshop fysieke beperking aan. Aan de hand van een simulatiepak en tal van andere instrumenten kunnen de deelnemers kennis maken met de impact van een fysieke beperking op het dagelijkse leven . De focus van de inleefsessie is om zich echt in te leven in de situatie van de persoon met een beperking of om stil te staan bij de huidige verleende zorg. De focus ligt op de hindernissen die personen met een fysieke beperking tegenkomen en de impact daarvan op hun maatschappelijke participatie. Deze inleefsessie wordt gegeven aan eenieder met een sociaal engagement, studie of job in het sociale werk. Deze inleefsessie duurt 3u.
In samenwerking met: Logo van Mentor vzw