Workshops

Workshop ‘Inclusief bouwen en wonen’

Tijdens deze infosessie worden verschillende ontworpen woningen van Full Scale Architecten getoond. Één van deze woningen is de stadswoning van Dorien, persoon met een spierziekte en zaakvoerder van FixAbility. Samen met Full Scale Architecten ontwikkelde zij als ervaringsdeskundige enkele technieken om volledig op maat te gaan ontwerpen. Niet elke plek is ontworpen conform de toegankelijkheidsnormen, maar is volledig afgestemd op het gebruiksgemak van de bewoner en de beleving van de ruimte. Dit is een infosessie van 1 tot 2 uur. De sessie omvat een inspiratiefilm van 15 minuten, een Powerpoint met bijkomende inlichtingen over inclusief ontwerpen en mogelijke subsidies daarvoor en tot slot een mogelijkheid tot het stellen van individuele vragen. Deze sessie is aanbevolen voor personen met een beperking, ouderen, middenveldsorganisaties of revalidatiecentra. Kan ook in digitale vorm gegeven worden.
In samenwerking met: Logo van Full Scale Architecten

Workshop ‘De inclusieve werkvoer. Werken met een arbeidsbeperking.’

In deze inspiratiesessie geeft Dorien 10 tips vanuit de eigen ervaring om de werkvloer zo inclusief mogelijk te maken. Er wordt zowel aandacht geschonken aan het perspectief van de werkgever als het perspectief van de werknemer. Onderwerpen die aan bod komen zijn: waar kan ik werknemers met een arbeidsbeperking vinden, aanbevelingen voor het sollicitatie- en aanwervingsproces, hoe je best kan communiceren op de werkvloer, en mogelijkheden voor een langdurige loopbaan. Daarnaast kan Dorien ook haar kennis delen in verband met mogelijke premies voor redelijke aanpassingen en de impact van werk op verschillende soorten tegemoetkomingen. Na de workshop ontvangt u bovendien een samenvatting van de sessie en de gids ‘werken met een arbeidshandicap. Gids voor werkgevers.’ geschreven door Dorien. Dit is een inspiratiesessie van 15 minuten tot 1u (afhankelijk van setting) en de sessie kan aangevuld worden met een bedrijfsbezoek. Kan ook in digitale vorm gegeven worden.

Workshop 'Toegankelijke evenementen'

In de 1,5 uur durende digitale workshop geef ik advies over hoe u als organisatie al uw evenementen toegankelijk kunt maken voor personen met een handicap. Daarbij focus ik onder andere op de woorden die we gebruiken om over personen met een handicap te spreken, enkele basisprincipes voor omgang met personen met verschillende beperkingen, manieren van inclusief communiceren, de fysieke toegankelijkheid van de omgeving en een bereikbare locatie. Na de workshop ontvangt u bovendien de handleiding ‘toegankelijke evenementen’ (30p.) van FixAbility.