Adviesverlening voor particulieren

Als persoon met een handicap merk ik dat er veel organisaties zijn die personen met een handicap ondersteunen, maar weinig die een volledig pakket aanbieden. Het is moeilijk om in dit landschap aan dienstverlening jouw weg te vinden. Vaak heb je het gevoel dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt. Bovendien verwachten veel organisaties dat je op eigen houtje nog een heleboel formulieren invult. Dit kan een bijkomende last en drempel zijn voor jezelf of voor jouw mantelzorgers. Via mijn onderneming FixAbility lever ik ervaringsdeskundige ondersteuning daar waar de dienstverlening van de erkende instanties stoppen bv. Mutualiteiten, Multidisciplinaire Teams, VAPH, VDAB, …
Een vrouw in rolwagen met koffie

Concreet

 • checkmark

  Informeren over bestaande dienstverlening, tegemoetkomingen, subsidies of zorgbudgetten.

 • checkmark

  Doorverwijzing naar gespecialiseerd aanbod op maat van jouw handicap.

 • checkmark

  Samen invullen van formulieren die te maken hebben met jouw handicap, tegemoetkomingen of zorgbudgetten.

 • checkmark

  Wil jij of jouw netwerk jouw budget volledig in handen nemen, maar wil je tijdelijk wat ondersteuning bij het invullen van een kostenstaat, het zoeken naar een gepaste assistent of wegwijs vinden in mijnVAPH.be. Voor een allround begeleiding kan je beter bij een budgethouders vereniging terecht.

 • checkmark

  Mee denken over de opstart van jouw budget en waarvoor je het budget zou kunnen gebruiken.

 • checkmark

  Advies geven omtrent het toegankelijk maken van jouw woning. Ik werk samen met een architect die dit advies dan kan omzetten in een concrete realisatie. Je kan ook jouw eigen architect meenemen in dit verhaal.

 • checkmark

  Mijn woning staat ook ter beschikking voor jou als toegankelijke modelwoning. Samen met jou vul ik dan ook de verplichte verantwoording in voor de subsidieaanvraag voor aanpassingen aan jouw woning bij het VAPH, de provincie of en/of het gemeentebestuur. Deze verantwoording kan je gebruiken om de aanvraag te laten indienen door een Multidisciplinair Team.

 • checkmark

  Adviesverlening rond tewerkstelling als persoon met een arbeidshandicap. Samen met jou bekijk ik welke noden jij hebt en hoe je die best kan formuleren naar een (toekomstige) werkgever of collega’s. Ook geef ik advies over het toegankelijker maken van jouw werkplek en welke subsidies daarvoor bestaan.

Icoon van een quote-teken
Met jouw ervaring kan je mensen helpen om ook hun droom waar te maken en zal je bedrijven adviseren om voor hun werknemers een toegankelijke en incluse werkplek te creëren. Go for it!
Martine S.

Tarief ervaringsdeskundige begeleiding: 65 euro per uur (incl. BTW). Er kan ook gewerkt worden per half uur.

De psychosociale ondersteuning van FixAbility kan je betalen met je PAB of PVB budget.

Vraag je gratis kennismakingsgesprek aan

Kennismaken kan via telefoon of videochat.