Over Dorien Meulenijzer

Ik ben Dorien. Ik woon in centrum Leuven en ben rolstoelgebruiker. Op vlak van handicap- en toegankelijkheidsbeleid heb ik veel ervaring. Zo werkte ik als beleidsadviseur toegankelijkheid aan de stad Leuven en aan de KU Leuven. Daarnaast ben ik ge├źngageerd in diverse verenigingen van en voor personen met een beperking zoals VFG vzw (nationale vereniging) en de Leuvense adviesraad toegankelijkheid.

Via FixAbility wil ik mijn ervaringsdeskundigheid inzetten om bedrijven en particulieren verder te helpen. Dit door hen te ondersteunen in alle mogelijke vragen en uitdagingen van personen met een handicap of senioren. Daarnaast wil ik ook ervaringsdeskundige inzichten bieden in de fysieke toegankelijkheid van de omgeving nl. jouw eigen woning of werkplek, producten, gebouwen, publieke ruimte.

foto van Dorien

Mijn ervaringsdeskundige expertise ligt hem in:

 • checkmark

  Een uitgebreide kennis van alle zaken die er nodig zijn om goed omkaderd te zijn als persoon met een handicap of als oudere persoon bv dienstverlening, tegemoetkomingen, subsidies of zorgbudgetten

 • checkmark

  Aangepast bouwen, verbouwen en wonen

 • checkmark

  Het zoeken, vinden en uitvoeren van een tewerkstelling als persoon met een handicap

 • checkmark

  Fysieke toegankelijkheid en toegankelijkheidswetgeving voor verschillende handicaps (fysieke beperking, visuele beperking, auditieve beperking, cognitieve beperking, oudere personen). Mijn sterkte is het vinden van een compromis tussen de noden van personen met een verschillende handicap en deze noden mee incorporeren in het ontwerpproces van een architect.

Zowel particulieren als organisaties kunnen bij mij terecht.